Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mei '10 - + 0 - 0 Google Earth: Schokkende beelden van olieramp


Google Earth heeft een tool ontwikkeld die de olieramp laat zien in de Golf van Mexico. Paul Rademacher, een medewerker van Google Earth, heeft schokkende beelden van de olieramp gepubliceerd met daarin de zichtbare olievlek in grote steden.


Op 20 april 2010 is er een olieramp geweest in de buurt van de Golf van Mexico. Er wordt geschat dat er per dag 750.000 liter aan ruwe olie geloosd wordt in de Golf van Mexico, uit een 1500 meter diepe olieput. Het is moeilijk voor te stellen hoe groot de olievlek is, omdat deze vlek over de oceaanbodem ligt.

Rademacher liet met behulp van een donkere overlay zien hoe groot de olievlek is geworden in de Golf van Mexico vergeleken met steden zoals Manhattan, Paris en Londen. Om een idee te geven, de olievlek is nu groter dan de Big Island van Hawaï. Er is zelfs een optie om de lekkage te vergelijken met je eigen stad. De beelden laten zien hoe verwoestend en dramatisch de olielekkage is en blijft.

British Petroleum heeft geprobeerd de olieput dicht te maken. Echter heeft het proces vertragingen opgelopen wegens verschillende complicaties. De lekkage wordt beschouwd als een van de grootste in de geschiedenis. De lekkage heeft zich nu 242 km verspreid, van Alabama tot Louisana.

Om de vlekken te kunnen zien moet eerst een plugin worden gedownload. Op deze site kan de olievlek worden bekeken en vergeleken.
2 Googley reacties!:

Het is een echte ramp, ik hoop dat er vanaf nu meer veiligheids maatregelen worden genomen om dit soort rampen te voorkomen. Je moet er toch niet aandenken dat er in de Noordzee zoiets gebeurd en er een laag smurrie op onze stranden ligt.

Danny () (link) - 25 Mei '10 - 14:34

Kijk eens bij de vergelijking met Nederland: minstens 1/3 van het land!
http://paulrademacher.com/oilspill/#enkh..

Johan (link) - 25 Mei '10 - 21:43


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->