Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

21 Mei '10 - + 0 - 0 Google gaat ook muziek verkopen via Android winkel


Google gaat de concurrentie aan met iTunes. Het programma van Apple, waarmee tegen betaling muziek gedownload kan worden. Google komt met een eigen variant via de Android winkel. Op het Google I/O event maakt Vic Gundotra, onderdirecteur van Google Engineering, bekend dat Google de start-up Simplify Media ingelijfd heeft. Dit zou er op kunnen duiden dat Google muziek gaat verkopen via de Android market, omdat Simplify Media software maakt voor het streamen van muziek tussen apparaat en internet.


Google I/O staat voor "Innovation in the Open" en "input/output". Uit deze Developer Conference blijkt dat Google van plan is om de muziek te gaan verkopen via een web-gebaseerde Android winkel. Dit zou gebruikers in staat moeten stellen om muziek van een computer naar een telefoon over te zetten. Dit werkt op dezelfde manier als hoe een applicatie gedownload wordt op een telefoon. Gundotra maakt niet bekend wanneer dit beschikbaar wordt voor het Android besturingssysteem. Uit de aankondiging blijkt dat Apple hevige concurrentie op haar iTunes-functie gaat krijgen. Apple zou volgens Gundotra geen goede strategie voor iTunes hebben.


Apple wil iTunes functie verbeteren


Maar Apple heeft plannen om haar iTunes functie uit te breiden. Zo wordt er voor 1 miljard dollar een datacenter in North Carolina gebouwd. Google zou een veel betere infrastructuur hebben omdat het over veel meer datacenters beschikt, wat er voor zou zorgen dat Android meer diensten dan Apple zou kunnen verzorgen. De aankoop van Lala door Apple suggereert dat het bedrijf een plan heeft om iTunes via het internet muziek te laten streamen. Wellicht wordt er op de komende Developer Conference van Apple meer bekend gemaakt.

Vic Gundotra presenteert de Android winkel tijdens het I/O event van Google:


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->