Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Mei '10 - + 0 - 0 Nieuw: Google Chrome appstore


Tijdens de Google I/O-bijeenkomst, het grootste ontwikkelaars event van het jaar, heeft Google onthuld dat ze een app-store voor Google Chrome gaan lanceren. Deze applicatie winkel gaat programma's beschikbaar stellen voor Chrome. Ook Chrome OS, waarmee de eerste computers later dit jaar uitkomen, zal uitgerust worden met deze appstore. In deze winkel zullen onder andere webapplicaties, games en magazines te verkrijgen zijn.


In de Google I/O-bijeenkomst zijn enkele programma's gedemonstreerd. Zo zijn het spel 'Lego Star Wars' en een applicatie voor het tijdschrift 'Sports Illustrated' in de webbrowser afgespeeld. Sundar Pichai, vice president van Google, zegt dat het te lastig voor gebruikers is om een goede game of webapplicatie te vinden. Daarnaast zou de winkel een goed uithangbord voor Google zijn.

Google "IO" staat voor "Innovation in the Open" en "input/output". De "I" en "O" staan niet voor "1" en "0" zoals gebruikt wordt in Binaire code zoals eerst gedacht werd.

App-store wordt ge´ntegreerd in Google Chrome OS


De Chrome Web Store zal ge´ntegreerd worden in het besturingssysteem Chrome OS. Dit besturingssysteem biedt directe toegang tot de store en draait voornamelijk op netbooks en tablets. De appstore vindt u hier. De applicaties zijn op dezelfde manier te verkrijgen als bij een iPhone of iPad. Het is nog niet de definitieve versie van de Google winkel, maar er zijn alvast een aantal applicaties te downloaden en het biedt een goede gelegenheid om kennis te maken met de appstore.

Zo ziet de appstore er uit:Zie ook:
> Wat is Google Chrome?
2 Googley reacties!:

Slim initiatief. Wellicht dat dit nog meer perspectief brengt voor kleine ontwikkelaars. Hoop dat de prijzen een beetje te behappen zijn en dat we in Nederland via iDeal kunnen betalen.

Marileen () - 21 Mei '10 - 13:13


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->