Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mei '10 - + 0 - 0 Meer kritiek Google wegens WiFi datacollectie


Google heeft meer kritiek gekregen wegens het verzamelen van persoonlijke burgers data via het WiFi netwerk. Canadese woordvoerders hebben contact opgenomen met ambtenaren in negen andere landen om hierover te spreken.


Sinds 2007 heeft Google auto's ingezet om foto's te nemen van straatbeelden in grote steden voor Google Maps. Deze auto's werden ook uitgerust met WiFi. Google brengt namelijk alle gratis wifi-netwerken in kaart om locatie-bepaling mogelijk te maken voor apparaten zonder gps-ontvanger. Google onderschepte per ongeluk verschillende gegevens van burgers via het WiFi netwerk.Google gaf toe dat ze ten onrechte persoonlijke gegevens van burgers heeft verzameld. De zoekgigant heeft hiervoor excuses aangeboden. Afgelopen week ontstond er in Duitsland al veel ophef over dat Google via wifi-netwerken informatie zou verzamelen. Verder heeft het bedrijf een verzoek van Ierland gekregen om persoonlijke gegevens van de Ierse burgers te vernietigen.

De Canadese woordvoerders zijn erg geschrokken en bezorgd. Een van de woordvoerders, Anne-Marie Hayden, zei dat ze contact heeft opgenomen met internationale ambtenaren om verdere onderzoek te doen.
2 Googley reacties!:

Waarom doen ze daar zo moeilijk over, gewoon verwijderen die handel en klaar is google, (toch?!)

Quint () - 19 Mei '10 - 17:38


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->