Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Mei '10 - + 0 - 0 YouTube heeft dagelijks 2.000.000.000 views


Naar aanleiding van het 5-jarig bestaan van YouTube, maakt Google, eigenaar van YouTube, bekend dat er dagelijks 2 miljard filmpjes op de website worden bekeken. Ondanks dat er zoveel bezoeken aan de website zijn, is YouTube nog niet winstgevend.


Door enkele feiten over YouTube kenbaar te maken, wil Google het 5-jarig bestaan extra aandacht geven. Op de weblog van YouTube zegt de site dat nu ook HD en 3D ondersteunt wordt. Ook zenden ze volledige sportseizoenen live uit. De filmpjes-website is van plan om zelfs hele tv-series en films uit te zenden. Eerder maakte YouTube al bekend dat er per minuut voor 24 uur aan beeldmateriaal wordt toegevoegd aan de website.

Groot deel YouTube-video's illegaal


Wat niet vermeld wordt is dat de filmpjes op de website voor een groot deel illegaal zijn. Bijvoorbeeld stukken uit een film of afleveringen van een serie, die auteursrechtelijk beschermd zijn. Sinds de overname van Google, voor 1.65 miljard dollar, in 2006 komen er steeds minder illegale filmpjes op YouTube. Sindsdien past de site zich steeds meer aan naar de regels van de film- en muziekindustrie. Inmiddels is YouTube uitgegroeid tot een van de grootste websites ter wereld. Alleen Facebook en Google trekken meer bezoekers.

"Bezoekers moeten langer op de website blijven"


YouTube wil kijkers langer op de website houden. Op dit moment wordt er gemiddeld 15 minuten per persoon aan de website besteed. Ze willen bezoekers meer redenen geven om naar de website te komen. De 15 minuten staan in schraal contrast met de 5 uur die gemiddeld per dag aan tv besteed wordt. Het is niet altijd feest geweest voor YouTube. Zo leed het in 2009 nog een verlies van 470 miljoen dollar, Google heeft dit bedrag toen bij moeten leggen. Op dit moment genereert het al veel meer inkomsten uit advertenties.

In de onderstaande grafiek staat de 5-jarige geschiedenis van YouTube (zie link voor grotere afbeelding):


Al 1 Googley reactie:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->