Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

18 Mei '10 - + 0 - 0 Google ban voor "cougar" dating sites


Google Adwords geeft vanaf nu een ban aan sites die met "cougar dating" te maken hebben, meldt de LA Times. De term "cougar" doelt op oudere vrouwen die beduidend jongere mannen daten met minder christelijke doelen. Een cougar is echter ook een katachtig roofdier, een poema. Toen Google vorige week de cougar websites verbande waren er een groot aantal 'verwarde' reacties.


Google Adwords is berucht om haar genadeloze algoritmes als het om filtering gaat. Sommige mensen vroegen zich dan ook af of de programma's en advertenties die verband houden met het roofdier slachtoffer zouden worden van het nieuwe beleid. Er loopt op dit moment bijvoorbeeld een populaire televisieserie genaamd "The Cougar" die niets met online dating te maken heeft. Deze sites hebben geen last van de ban op het adverteren in Google Adwords.

Google zegt daarover het volgende: "Our policy is that adult dating ads are classified as non-family safe." Een "non-family safe" label betekent dat advertenties van websites niet getoond worden bij gebruikers met de Google Safe Search functie aan, of op partnersites zoals Ask.com, YouTube en MySpace. De advertenties worden dus wel weergegeven wanneer deze functie uitstaat.


Al 1 Googley reactie:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->