Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Mei '10 - + 0 - 0 Google stopt online verkoop Nexus One


De Google Nexus One verkoopt slecht via de eigen webwinkel. Daarom besluit Google de online verkoop te stoppen. De smartphone is binnenkort via telefoonwinkels en operators te verkrijgen, wat voorheen niet het geval was. Opvallend is dat nu de online verkoop in Amerika gestopt is, de online verkoop in het Verenigd Koninkrijk start.


Google zegt dat de verkoop vooral slecht gaat doordat potentiŽle kopers het product niet kunnen aanraken. Volgens het bedrijf is er wel animo voor de Nexus One. Er zijn namelijk wel veel early adopters die het toestel aangeschaft hebben. De website waarop de Nexus One nu verkrijgbaar is zal aangepast worden. Wanneer de telefoons in de winkel liggen zal de website een etalage worden voor andere op Android gebaseerde toestellen.Google wilde schakel in de keten overslaan


Google was van plan retailers over te slaan in het verkooptraject. Door de telefoon enkel online te verkopen zouden deze retailers buitenspel komen te staan. Dit is echter niet gelukt omdat de online verkoop van de Nexus One slecht verloopt. Ook wilde Google deals maken met providers. Maar eerder bleek al dat Verizon Wireless en Sprint de Nexus One niet in het assortiment wilde opnemen.


Google Nexus One deze maand in Nederland


De eerste Google-telefoon is nog niet in Nederland te verkrijgen. Naar verluidt zal de telefoon gratis zijn bij een 2-jarig abonnement van 35 euro per maand. Later deze maand zal door Vodafone de verkoop van de door HTC ontwikkelde telefoon gestart worden.

De Nexus One zou de eerste in een serie zijn. Zo komt er ook een Google Nexus Two. Meer informatie daar over vindt u hier.

Zie ook:
> Google Nexus One vanaf mei in Nederland
Al 1 Googley reactie:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->