Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

17 Mei '10 - + 0 - 0 Google onderschept data via Street View


Google onderschepte met haar Street View auto's allerlei gevoelige informatie van internetgebruikers. Dit gebeurde via onbeveiligde wifi-netwerken. Dit heeft het bedrijf zelf bevestigd en spreekt van een ongeluk. Afgelopen week ontstond er in Duitsland al veel ophef over dat Google via wifi-netwerken informatie zou verzamelen. Google brengt namelijk alle gratis wifi-netwerken in kaart om locatie-bepaling mogelijk te maken voor apparaten zonder gps-ontvanger.


De verzamelde informatie komt van de Google auto's af die opnames maakten voor Street View. Deze auto's verzamelde de informatie via een per ongeluk toegevoegde feature in de software. Het gaat om onder andere websites waar naar gezocht is, ssdi's en mac-adressen. Google zegt dat het niet om een grote hoeveelheid informatie gaat, de auto's veranderen namelijk 5 keer per seconde van kanaal.

Google geeft fout toe


Google geeft toe dat ze een fout gemaakt hebben. In de eigen weblog vertelt Google dat het in deze zaak 'tekort is geschoten'. Daarom wil het bedrijf de opgehaalde informatie zo snel mogelijk verwijderen. Hiervoor wordt een derde partij ingeschakeld die er op toeziet dat de data correct verwijderd wordt. Daarnaast wil Google zo snel mogelijk contact opnemen met instanties die de privacy van mensen bewaken.


In Duitsland ontstond afgelopen week al veel ophef over dat er informatie verzameld werd via wifi-netwerken. In eerste instantie ontkende Google nog dat ze informatie opgevangen hadden en dat ze alleen gratis wifi-netwerken in kaart brachten. Deze ontkenning bleek onterecht. Het bedrijf zegt dat het er alles aan doet dat zoiets niet nog eens zal gebeuren.
2 Googley reacties!:

Dit is een bericht waar ik niet van sta te kijken. Denk dat Google in meerdere gevallen de regels ‘per ongeluk’ overtreedt. Feit blijft dat wanneer één organisatie zo’n enorme machtspositie bekleedt het vroeg of laat negatieve gevolgen kan hebben.

Marileen () - 18 Mei '10 - 10:19


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->