Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Mei '10 - + 0 - 0 Lancering universele Google vertaler in Goggles


Google komt met een universele vertaler voor Android-gebruikers. Via de applicatie Google Goggles, wordt het voor mensen mogelijk om op een Android-telefoon buitenlandse teksten te lezen. Dit is vooral handig wanneer je in het buitenland bent. Het was met Google Goggles al mogelijk om een foto te scannen. Goggles gaf je vervolgens uitleg over wat je gefotografeerd had. Nu kan de applicatie ook teksten scannen en vertalen.


De nieuwe Google Goggles applicatie is vanaf nu verkrijgbaar in de Android Market. De nieuwe vertaal-functie werkt als volgt. Je selecteert de buitenlandse tekst op je mobiele telefoon die je wilt vertalen, van bijvoorbeeld een foto die je van een menu gemaakt hebt. Vervolgens klik je op de cameraknop. Daar kan je een taal kiezen waarin de tekst vertaald moet worden. De applicatie zelf is nog niet in het Nederlands te verkrijgen, maar de Nederlandse vertaling werkt wel. Google wil de applicatie ook uitbreiden naar Latijns-gebaseerde talen, Chinees en Arabisch.



Google werkt ook aan spraak-vertaling


Naast de tekstuele vertaling werkt Google ook aan spraak-vertaling. Dit zou een combinatie van twee functies zijn die Google nu al aanbiedt. Namelijk de spraakherkening zoals we die kennen op de Google Nexus One, en de automatische vertalingen van Google Translate. Door de combinatie van deze functies zou het mogelijk moeten zijn om live-gesprekken te vertalen. Wanneer deze spraak-vertaling gelanceerd wordt, is nog niet bekend. Over enkele jaren zou het de meeste talen moeten ondersteunen, hierbij wordt gedacht aan de talen die nu beschikbaar zijn in Google Translate.

Zie ook:
> Google bezig met ontwikkeling spraak vertaling
> Foto zoeken in Google Goggles!




Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->