Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

04 Mei '10 - + 0 - 0 Apple iPad al meer dan 1.000.000 keer verkocht


Slechts 28 dagen waren er voor Apple nodig om één miljoen iPad's te verkopen. Apple-topman Steve Jobs maakt bekend dat vrijdag de miljoenste over de toonbank is gegaan. Zelfs de populaire iPhone deed er een stuk langer over, namelijk 74 dagen.


Het aantal applicaties, 'apps', voor de iPad groeit snel. Inmiddels zijn er 5.000 apps speciaal voor de iPad ontwikkeld. Deze apps zijn in totaal al meer dan 12 miljoen keer gedownload. Ook de e-books vallen goed in de smaak bij de iPad-gebruikers. Het apparaat leent zich uitstekend voor e-books en zodoende zijn er ruim 1,5 miljoen digitale boeken gedownload uit de nieuwe iBookstore.


Google gaat concurrentie met Apple aan


In April bevestigde Google-CEO Eric Schmidt dat Google ook bezig is het het ontwikkelen van een tablet. Deze Google tablet zou de concurrentie aan moeten gaan met de iPad van Apple. Naar verluidt zou HTC meewerken aan de tablet, en zou het besturingssysteem Android worden. Google lijkt de enige die de concurrentie aan kan gaan met Apple, vanwege de goed gevulde appstore.

iPad voorlopig niet in Nederland


Sinds de introductie op 3 april werd al duidelijk dat er veel meer iPad's verkocht werden dan waar op ingecalculeerd was. Zo heeft Apple de lancering van de iPad in een aantal landen met een maand uit moeten stellen. De iPad lijkt pas in september in Nederland verkrijgbaar te zijn. Maar wie het apparaat echt graag wil, kan hem ook al in de VS bestellen.

Zie ook:
> Google tablet grote concurrent Apple iPad
> Murdoch: Apple iPad redding voor kranten
> Apple iPad 'apps' bedreigen machtspositie Google
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->