Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

03 Mei '10 - + 0 - 0 Introductie Android apps op MicroSD


Een veel gehoorde klacht is dat er maar een beperkt aantal applicaties, 'apps', op het interne geheugen van een smartphone opgeslagen kan worden. Google gaat het voor Android-gebruikers mogelijk maken om deze apps op een MicroSD-kaart op te slaan.


Al vanaf de introductie van de eerste smartphone wordt er geklaagd over de beperkte opslagruimte voor applicaties. Bij de release van de Google Nexus One heeft Google echter bekend gemaakt dat het werkt aan een oplossing voor dit probleem. Op Google Code Android wordt dit probleem al sinds eind 2008 aangekaart. Nu lijkt de oplossing om de apps op een MicroSD op te slaan, daadwerkelijk tot uitvoering gebracht te worden."Niet genoeg geheugen op smartphone"


De voornaamste reden dat er geklaagd werd over dat apps niet op een MicroSD-kaart opgeslagen kunnen worden, is dat het interne geheugen slechts ruimte biedt voor een beperkt aantal applicaties. Zo beschikken sommige smartphones over 128MB tot 512MB opslagruimte, wat vaak niet genoeg blijkt te zijn. Android-gebruikers bedachten zelf al een manier om dit probleem op te lossen, namelijk met Apps2SD. Met de nieuwe toepassing van Google lijkt dit veel eenvoudiger te worden.

"Release tijdens Google I/O event"


Wat de exacte release-datum van deze nieuwe functie wordt, is nog niet bekend. Volgens Androidandme bestaat de kans dat de nieuwe optie tijdens het Google I/O event op 19 en 20 mei geļntroduceerd wordt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->