Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Apr '10 - + 0 - 0 Google Nexus One vanaf mei in Nederland


Vanaf mei wordt in Nederland de verkoop van de Google Nexus One gestart, meldt Vodafone. Ook in andere Europese landen zal de telefoon dan verkrijgbaar zijn. In het Verenigd Koninkrijk zelfs al vanaf 30 april. Google wil met de Nexus One de concurrentie met de Apple iPhone aan gaan. De Nexus One is in samenwerking met HTC ontwikkeld.


De nieuwe Nexus One heeft veel weg van de HTC Desire die onlangs is uitgekomen. De nieuwe telefoon van Google zal gratis zijn bij een 2-jarig abonnement van 35 euro per maand. Ondanks dat de smartphone pas in mei in Nederland uitgebracht wordt, is hij toch al verkrijgbaar. Zo zijn er commerciële partijen die de telefoon in Amerika inkopen en vervolgens in Nederland verkopen. De Nexus One is namelijk vanaf januari al in Amerika beschikbaar.Specificaties Google Nexus One


De Google Nexus One heeft uitgebreide specificaties, deze zijn hier terug te vinden. Google wil de concurrentie aan gaan met Apple. Naar verluidt wordt 22 juni de nieuwe Apple iPhone aangekondigd. Een prototype van de iPhone 4G werd vorige week in een café in San José gevonden. Vervolgens kwam de telefoon in handen van Gizmodo, dat allerlei details over de iPhone 4G (ook wel iPhone HD) bekend maakte.

Vergelijking met de Apple iPhone


Google probeert de strijd met Apple in haar voordeel te beslissen. Zo heeft het een erg uitgebreide applicatie-markt, die 'opener' zou zijn dan die van Apple. Nadeel van de op Android gebaseerde Nexus One lijkt te zijn dat de knoppen van de smartphone niet goed werken, daar zouden bugs in zitten. Ook de accu gaat naar verluidt erg kort mee. Apple is momenteel druk bezig met allerlei patenten aan te vragen. Volgens geruchten heeft de iPhone 4G een scherm dat aan beide kanten van de telefoon te gebruiken is. De achterkant van het toestel wordt waarschijnlijk van glas gemaakt, maakt Gizmodo bekend.

Voor meer informatie zie ook:
> Nieuwe Apple iPhone 4G?
> Specificaties Google Nexus One
> Schelden op Google Nexus One heeft geen zin
> 'Google Nexus Two?'
2 Googley reacties!:

Ik ben reuze benieuwd naar zowel de iPhone 4G als de HTC Google Nexus One die vanaf mei dus eindelijk hier verkrijgbaar zal zijn. Ik heb zelf momenteel de HTC desire, en ben daar erg tevreden over, ik heb vernomen dat de Google telefoon erg op dit toestel lijkt, dus ik verwacht er ook veel van. Ik verwacht overigens sowieso veel van een telefoon waar het naar mijn mening geweldige bedrijf Google zich aan verbind/maakt.

Paul Rommens () - 27 April '10 - 19:05

Ik heb een Nexus One uit de Verenigde Staten mee genomen en moet zeggen dat de telefoon minstens zo goed is als de iPhone 3GS die ik er voor had. Het werkt allemaal iets sneller en de camera is iig een stuk beter. Verder lijken de toestellen veel op elkaar qua gebruiksgemak. Multitouch werkt bij mij trouwens ook prima.

Wouter Janssen () (link) - 06 Mei '10 - 09:31


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->