Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

27 Apr '10 - + 0 - 0 Google Earth 3D-beelden ge´ntegreerd in Google Maps


De Google Maps dienst is vanaf heden uitgebreid met een toepassing van Google Earth. Hierdoor is het mogelijk om plaatsen in 3D te bekijken. Om deze toepassing te kunnen gebruiken, kunt u eenvoudig de invoegtoepassing voor Google Earth downloaden. Deze toont zich wanneer Google Maps geopend wordt.


Het doel van het combineren van de twee Google-toepassingen is om gebruikers een zo realistisch mogelijk beeld van een plaats te geven. Zo worden steden weergegeven, maar kunnen er bijvoorbeeld ook bergen en watervallen weergegeven worden. Verder zijn bekende plaatsen ook in 3D zichtbaar via de nieuwe toepassing. Tot op heden zijn er nog niet veel plaatsen te zien in 3D. New York is echter wel al voor een groot gedeelte in 3D te bezichtigen. In het onderstaand filmpje is te zien wat er allemaal mogelijk is met de nieuwe toepassing van Google.

Bron: Google Maps

Google Streetview nu met meer informatie


Ook Google Streetview heeft een update gehad. Zo is er informatie gekoppeld aan restaurants, winkels en andere interessante plekken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bij restaurants de openingstijden te bekijken en bij winkels het assortiment te bezichtigen. Voorheen was deze informatie enkel in Google Maps te zien.

Ook Microsoft komt met 3D kaarten


Op dit moment is Microsoft met hetzelfde bezig als Google. Voor haar Bing-kaarten ontwikkeld het ook een driedimensionale kijk op de wereld.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->