Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Apr '10 - + 0 - 0 Google Maps navigatie binnenkort voor Apple iPhone


Op een persconferentie in Londen heeft Google bekend gemaakt dat het haar navigatiesysteem nu ook gratis aan gaat bieden op de iPhone. Vorige week werd deze dienst door Google al beschikbaar gesteld voor Engelse Android-gebruikers. Voorheen konden alleen Amerikanen met een Android-telefoon gebruik maken van de gratis navigatie. Google heeft aangekondigd dat het overweegt om de dienst ook beschikbaar te stellen voor andere operating systems.


De navigatie-dienst van Google is gratis te downloaden. Ook heeft het een aantal leuke features. Zo kan de route in Google Streetview bekeken worden, straatnamen en locaties kunnen ingesproken worden en er wordt door gebruikers file-informatie verzameld, die vervolgens voor alle gebruikers toegankelijk is."Google heeft innoverende software"


De navigatie van Google werkt anders dan bij andere aanbieders van navigatie-systemen. Bij Google moet de informatie namelijk van internet gehaald worden. Volgens Google moeten aanbieders als TomTom, Garmin en Navigon innoveren om bij te blijven. Google's software zou erg innovatief zijn tegenover de huidige software. Het is nog niet bekend gemaakt wanneer de Google Maps navigatie beschikbaar is voor de Apple iPhone.

Nokia ook met gratis navigatie voor andere systemen?


Nokia dat ook een eigen navigatiesysteem heeft, Ovi Maps, maakte eerder ook bekend dat het haar navigatiesysteem naar andere platforms wil brengen. Later werd dit weer ontkend. De kans bestaat echter nog steeds dat Nokia met Ovi Maps andere telefoons van gratis navigatie gaat voorzien.

Zie ook:
- Nieuw: fietsnavigatie in Google Maps
- Google: Gratis navigatiesysteem iPhone?
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->