Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Apr '10 - + 0 - 0 Google overname: chipmaker Agnilux


Google heeft opnieuw een bedrijf overgenomen. Dit keer betreft het Agnilux. Agnilux is een bedrijf dat is opgezet door ex-werknemers van PA Semi. Apple nam PA Semi over voor 278 miljoen dollar voor de ontwikkeling van de iPad processor. De werknemers die niet naar Apple wilden, besloten om Agnilux op te richten. Hoeveel de overname Google gekost heeft is niet bekend.


Google bevestigt de overname van Agnilux. Na de overname van PA Semi door Apple, ontstond er een ware leegloop bij het bedrijf. Zo vertrokken hoofdarchitect Mark Hayter en salestopman Amarjit Gill. Zij besloten samen met enkele andere vertrekkende ingenieurs Agnilux op te richten. Naast deze ingenieurs is er een software-architect van TiVo in dienst getreden en werken er nu enkele ex-werknemers van Cisco.

Wat doet Agnilux?


Wat Agnilux nu precies doet is onbekend. Onderzoek van The New York Times heeft niet veel opgeleverd. Zij beweren dat het bedrijf nog geslotener is dan Apple. De werknemers van Agnilux bevestigen of ontkennen niets over het bedrijf. Ook de website is uit de lucht gehaald. Op deze website was slechts het adres en een routebeschrijving naar het kantoor aanwezig.Waarom neemt Google Agnilux over?


Op dit moment gaan er allerlei geruchten over wat Agnilux nu precies doet en waarom Google het bedrijf heeft overgenomen. Een gerucht is dat Google Agnilux heeft overgenomen voor een nieuw soort server op te zetten, die veel energie zou moeten besparen. Google heeft op dit moment namelijk meer dan 1 miljoen servers. Ook gaat het gerucht dat Google zich wil indekken tegen de patent-drift van Apple, door een eigen chip-fabrikant op te kopen. Enkele van deze geruchten komen voort uit het onderzoek van The New York Times, dat zelfs via LinkedIn-profielen bezig is om het verhaal achter Agnilux te vinden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->