Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

20 Apr '10 - + 0 - 0 Google wachtwoord-systeem 'Gaia' gehackt


De gestolen informatie in de cyberaanvallen van eind vorig jaar geeft toegang tot het 'Gaia' wachtwoord-systeem. Door een keer in het systeem in te loggen wordt er toegang verkregen tot meerdere diensten. In januari werd bekend gemaakt door Google dat ze afgelopen jaar waren aangevallen door Chinese hackers, daarbij zouden intellectuele eigendommen van Google zijn gestolen.


De gestolen informatie bevat toegang tot het wachtwoord-systeem, laat The New York Times maandag weten, dat zelf ingelicht is door een anonieme bron. Het wachtwoord-systeem met de codenaam 'Gaia', is naar de Griekse godin van de aarde vernoemd. Bij de aanval werd er ook een poging gedaan om Gmail-accounts te hacken. De wachtwoorden van de Gmail-gebruikers lijken niet verloren te zijn, maar er bestaat een kleine kans dat de aanvallers met de gestolen software kwetsbaarheden in Google's systeem kunnen vinden, waar Google zelf niet van op de hoogte is.Google reageert niet op eerdere blog bericht


Google woordvoerder Jay Nancarrow weigerde commentaar te geven op het eerdere bericht dat op Google's blog staat. In deze blog post werd onthuld dat Google het slachtoffer is geworden van cyberaanvallen. Ook verwijst het bericht naar de plannen van Google om te stoppen met de censuur op Google China. Gebruikers van Google China worden nu automatisch doorgestuurd naar Google Hong Kong, waar in tegen stelling tot Google China, wel op politiek-gevoelige termen gezocht mag worden. Volgens Google waren er ook 20 andere bedrijven doelwit van de Chinese aanvallen.


Hoe de diefstal tot stand is gekomen


De diefstal is begonnen toen een werknemer in China op een link naar een geÔnfecteerde site klikte. De link is via instant message door de aanvaller naar de werknemer gestuurd, volgens de Times. De aanvaller kreeg op die manier toegang tot de computer van de werknemer en dat leidde naar een softwarepakket dat gebruikt werd door ontwikkelaars op het hoofdkantoor van Google in CaliforniŽ. Ook zou de aanvaller toegang hebben verkregen tot een interne map, genaamd Moma, dat informatie bevat over de werkzaamheden van alle werknemers bij Google.
Al 1 Googley reactie:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->