Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Apr '10 - + 0 - 0 Printen vanaf je iPad? Met Google Cloud Print!


Naast het gebrek aan Flash-ondersteuning en de ontbrekende camera, is een van de grootste klachten over de iPad dat je er niet mee kunt printen. Zelfs niet met kabel. Google wil dit probleem oplossen met cloud-printen, dat alle documenten van een mobiel apparaat, via een 'wolk', naar een op het internet aangesloten printer stuurt.


Google speelt hiermee dus in op de wensen van de klant. Het lijkt een kwestie van tijd voor dat Google Cloud Print beschikbaar is. Google heeft de code en de documentatie vrijgegeven aan ontwikkelaars om er mee aan de slag te gaan. Volgens Google is het met zoveel verschillende apparaten (desktops, laptops, iPads, smartphones) die documenten kunnen lezen, onpraktisch om voor elk apparaat en voor elke printer, printerdrivers te maken. Op dit moment beschikt nog geen enkele printer over de mogelijkheid om direct een commando van Google Cloud Print om te zetten in inkt op papier. Met software wordt het echter wel mogelijk om met je huidige printer het commando om te zetten.Ontwikkelaars niet positief over Google Cloud Print


Met Google Cloud Print is het zelfs mogelijk om te printen vanaf printers die niet eens op de computer aangesloten zijn, als ze maar in verbinding met het internet staan. Ondanks deze mogelijkheid werd de aankondiging met hoongelach ontvangen door veel van de ontwikkelaars in deze branche. "Google Cloud Print is een dwaasheid," zei een lezer van Chromium Blog. "Ze kunnen geen ondersteuning bieden aan printerdrivers op Chrome OS, omdat ze niet over partnerschappen beschikken en het OEM-ecosysteem dat Microsoft heeft ontwikkeld in de afgelopen 20 jaar. En niet te vergeten wil Google printers gebruiken als een soort stopcontact reclame - zoals fax spam uit de jaren '80 en '90." Ook is het de vraag hoe het met de privacy zit. Documenten moeten namelijk eerst 'door de lucht' verstuurd worden naar de printer.
Al 1 Googley reactie:

Alles gaat naar de cloud, ICT is straks gewoon een nuts faciliteit waarbij alle applicaties in de cloud zitten en er lokaal niets meer aan software geïnstalleerd wordt, dus logisch dat er dan ook vanuit de cloud geprint moet gaan worden. Maar voor dat dit zover is gaan er nog wel een paar jaartje overheen denk ik.

Michel () - 17 Juni '10 - 19:32


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->