Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Apr '10 - + 0 - 0 Google boekt 37% winststijging in 1e kwartaal


In het eerste kwartaal van 2010 heeft Google een winststijging van 37% geboekt ten opzichte van vorig jaar. Ook de omzet van Google groeide, namelijk met 23% tot een bedrag van 6,8 miljard dollar (5 miljard euro). Dit maakte het bedrijf donderdag zelf bekend na de sluiting van de Amerikaanse beurzen.


Vorig jaar was de winst in het eerste kwartaal nog 1,42 miljard dollar, die is nu gestegen naar 1,96 miljard dollar. Google profiteert van het economisch herstel. Mensen klikten gemiddeld 15% keer vaker op een betaalde advertentie, wat een belangrijke verklaring voor de stijging in de nettowinst van Google is.


Google blijft investeren


In deze slechte financiŽle periode nam Google 700 nieuwe medewerkers aan terwijl de meeste bedrijven juist afscheid namen van hun personeel. Wereldwijd heeft Google 19835 full-time werknemers in dienst. "We blijven flinke investeringen doen in innovatie, om verdere groei in onze nieuwe- en kernactiviteiten te realiseren," zegt financiŽle topman Patrick Pichette.

Google naar $700 per aandeel?


De waarde van Google's aandelen hangt rond ongeveer $595 per aandeel. De Zwitserse bank UBS AG verwacht dat de waarde van Google's aandelen naar $700 per aandeel gaat stijgen. Dit wordt bekend gemaakt door Zero Hedge.


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->