Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Apr '10 - + 0 - 0 Ontwerp het WK voetbal Google-logo!


Google start een wedstrijd waarbij jongeren tussen 4 en 17 jaar gevraagd wordt om het nieuwe logo voor het wereldkampioenschap voetbal 2010 in Zuid-Afrika te ontwerpen. Het thema van de wedstrijd is 'I love football'. Jongeren van over de hele wereld kunnen meedoen aan het ontwerpen van een variant op het Google-logo.


Het is niet de eerste keer dat Google een dergelijke wedstrijd organiseert, eerder was er een soortgelijke wedstrijd "Doodle 4 Google" voor scholen. De doodle, wat een andere benaming is voor Google-logo, wordt beoordeeld op creativiteit en artistieke waarde. De bedoeling van de wedstrijd is dat jongeren hun gedachten de vrije loop laten en hun liefde voor voetbal middels een tekening uiten. Randvoorwaarde is dat er geen gebruik gemaakt mag worden van bestaande (club)logo's of vlaggen van landen.


24 uur lang op Google!


Er zijn twee verschillende wedstrijden, de nationale en de internationale wedstrijd. Bij nationale contest worden er 10 logo's uitgekozen door Google-medewerkers. Vervolgens kunnen alle Nederlanders stemmen op het mooiste logo. Deze zal tijdens het WK 24 uur lang getoond worden op de homepage van Google Nederland, www.google.nl. De nationale winnaars doen automatisch mee aan de internationale wedstrijd. Hier kan het publiek van over de hele wereld kiezen welke doodle zij het mooiste vindt. Dit logo zal een dag lang getoond worden op de internationale site van Google, www.google.com.


Wat krijgen de winnaars?


Het logo van de nummer 1 van de nationale contest wordt 24 uur weergegeven op Google.nl en krijgt een ingelijste versie van zijn of haar doodle. De winnaar van de internationale wedstrijd wint een 10-daagse vakantie voor vier personen naar Zuid-Afrika. Ook is zijn of haar doodle 11 juli te zien op Google.com. De nummer 2 krijgt VIP-kaarten tot een wedstrijd uit de Premier League in Engeland. De wedstrijd loopt tot 3 mei, dus zend jouw doodle in!

Voor meer informatie en regels klik hier.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->