Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Apr '10 - + 0 - 0 Google ontwikkelt nieuwe Twitter zoekfuncties


Zoekmachine Google heeft 2 nieuwe zoekfuncties met betrekking tot Twitter ontwikkeld. Google heeft een update voor haar real-time search toegevoegd en is bezig met een andere Twitter-gerelateerde dienst, namelijk Google Follow Finder. De relatie tussen Google en Twitter lijkt goed te verlopen, de laatste tijd doen de twee namelijk vaak zaken met elkaar.


Google's archief-functie


Met real-time search is het mogelijk om berichten van Twitter-gebruikers te vinden bij de zoekresultaten van Google. Deze berichten (tweets) zullen vanaf nu ook terug te vinden zijn in een archief. In deze archief-functie zullen alle tweets op een tijdslijn terug te vinden zijn. Tot op heden gaat de tijdslijn slechts tot 11 februari 2010, maar Google zegt dat het deze functie steeds verder uit zal breiden totdat alle berichten sinds het begin van Twitter in 2006 te lezen zijn. De real-time search dienst is te vinden door bij Google, "opties" te selecteren en vervolgens "updates" aan te klikken.Google Follow Finder


De andere upgrade is de Google Follow Finder dienst. Hiermee is het mogelijk om je Twitter netwerk uit te breiden. Wanneer je hier bijvoorbeeld "Jeroencom" intypt, vindt de Follow Finder gerelateerde Twitter-gebruikers, ook wel 'tweeps'. De Follow Finder werkt als volgt, het kijkt wie de persoon volgt en over welke onderwerpen hij of zij schrijft. Dit wordt ook gedaan voor volgers. Als er dan twee tweeps constant bij elkaar te vinden zijn, gaat Google er vanuit dat ze het over dezelfde onderwerpen hebben en wordt deze tweep aangedragen als een mogelijk nieuw contact.

Volg ook Jeroen.com op Twitter. Met deze link blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws rondom Google!
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->