Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Apr '10 - + 0 - 0 Google CEO: AdMob overname gesterkt door Apple


Vanwege Apple's duik in de mobiele reclame wereld, heeft Google een grote kans dat de overname van AdMob goed gekeurd wordt. Nu is er namelijk sprake van eerlijke concurrentie zeggen Amerikaanse regelgevers, dit werd bekend gemaakt door Google CEO, Eric Schmidt.


Amerikaanse handhavers van het mededingingsrecht zijn blijkbaar bezorgd dat de aankoop van AdMob, andere ontwikkelaars van mobiele applicaties in de weg zit. Deze ontwikkelaars die vaak hun apps voor zeer weinig geld produceren, maken winst op de verkoop van advertentieruimte op die applicaties. Deze bedrijven zouden in problemen komen wanneer Google AdMob overneemt. Eric Schmidt zegt dat er nu wel sprake is van een sterk concurrerende markt omdat Apple met hun nieuwe iAd-systeem zich nu ook op de mobiele advertentiemarkt bevindt.

Ook Apple actief op mobiele advertentie markt


Apple's intrede op de mobiele advertentie markt was alom verwacht. Zij betaalde 270 miljoen dollar voor Quattro Wireless, een reclame-netwerk dat zich bezig houdt met mobiele websites en applicaties voor de Smartphone. Google kondigde hun overname van AdMob, voor een bedrag van 750 miljoen dollar, in november aan. AdMob beschikt over ongeveer een derde van de markt voor mobiele advertenties.

FTC tegen overname


De Federal Trade Commission (FTC) helpt applicatie-ontwikkelaars de overname van AdMob door Google aan te vechten. Een ontwikkelaar, die geïnterviewd werd door FTC-advocaten, zegt dat het een zeer interessant gesprek was omdat ze zo fel tegen de overname zijn. "Ze proberen deze overname echt tegen te houden," zegt de ontwikkelaar. Op dit moment haalt Google 23,7 miljard dollar van de inkomsten (in 2009) uit reclame.Zie ook:
> Apple iAd beconcurreert Google's mobiele advertenties
> Google neemt AdMob en Gizmo5 over
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->