Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Apr '10 - + 0 - 0 Rechtszaak Google opnieuw vanwege 'blog'


De rechtszaak die een Belgische online uitgever aanspande tegen Google moet over gedaan worden. Het vonnis werd door de rechter namelijk nietig verklaard omdat de woorden blogsite, blogspot, hostadres en user-id gebruikt werden. Het gebruik van specialistische Engelse termen in een procedure is in BelgiŽ al sinds 1935 verboden. Deze wet verklaart dat de procedure voor een Brusselse rechtbank geheel in het Nederlands of Frans gevoerd moet worden.


Google en YouTube werden eind 2008 aangeklaagd vanwege een aantal filmpjes en weblogs. De Belgische uitgever vond dat deze filmpjes en weblogs op hem en zijn publicaties gericht waren. Hij zag dit als een systematische lastercampagne. De rechter gaf de Belgische uitgever gelijk, waarop Google en YouTube de fimpjes en weblogs moesten verwijderen. Google en YouTube waren het niet eens met de uitspraak van de rechter, dus vochten ze de uitspraak aan. Volgens Google werd er gebruik gemaakt van specialistische Engelse termen, waarop het vonnis nietig werd verklaard. De uitgever ging hier nog in tegen beroep omdat sommige van deze termen in Van Dale zijn opgenomen, maar de rechter vond zijn argument niet sterk genoeg."Uitspraak is hoogst opmerkelijk"


Advocaat van de Belgische uitgever, Van Melkebeke, vond de uitspraak hoogst opmerkelijk. Hij doelt op het feit dat de wet er voor gemaakt is dat beide partijen zeker begrijpen waar het over gaat. "Aangezien beide partijen beschikken over een behoorlijke kennis van internet-termen, lijkt het er sterk op dat de rechter problemen had met deze Engelse termen," zegt Van Melkebeke. De advocaat wijst ook op het feit dat sommige woorden nu eenmaal moeilijk of niet te vertalen zijn. Waar het op neer komt is dat de zaak nu volledig opnieuw behandeld zal moeten worden.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->