Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

09 Apr '10 - + 0 - 0 Google & Facebook: kunstwerk tentoonstelling


Google Image Search resultaten en Facebook profielpagina's worden in Josee Bienvenu Gallery, Chelsea, voor een tentoonstelling gebruikt om kunstwerken te presenteren. De meeste mensen zien Google's Image Search als een snelle manier om plaatjes te vinden. Ken Solomon, een New Yorkse kunstenaar, ziet kunst.


Peter Kafka van AllThingsD heeft een video geupload waarin een interview met Ken Solomon werd gehouden. Solomon vertelde dat hij de resultaten uit Google Image en Facebook profielen wil gebruiken voor een tentoonstelling van kunstwerken. In het interview werd hem gevraagd waarom hij dit heeft gedaan, waarop hij zei: "Ik wil de definities en zinnen behouden. Ik zie Google Image Search als een soort van hedendaags woordenboek en een encyclopedie voor kunstwerken. Het is wat wij, kunstenaars, gebruiken om dingen te definiŽren".Solomon wil de inhoud van een website, zoals resultaten van Google en Facebook profielpagina's, namaken door gebruik te maken van waterverf op papier. Hij heeft hierbij zijn recreaties gecreŽerd met behulp van de termen zoals "Andy Warhol" en "Stars en Stripes". De kunstenaar heeft ook drie kunstwerken via Facebook profielpagina's laten zien. Hierin is te zien dat elk profiel op het scherm tot een andere persoon behoort met de naam Ken Salomo. Solomon beschreef dit als "een gezamenlijke zelfportret".

Solomon heeft een show, die sinds donderdag 8 april is begonnen, waarin deze kunstwerken worden gepresenteerd. De show zal duren tot 15 mei. Ooit eerder werden kunstwerken op een soortgelijke manier gepresenteerd met Youtube, van de kunstenaar Comenius Roethlisberger.


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->