Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Apr '10 - + 0 - 0 Murdoch: Apple iPad redding voor kranten


Rupert Murdoch, eigenaar van News Corp, ziet de Apple iPad als redding voor de kranten. Murdoch hekelt verschaffers van gratis nieuws zoals Google News. Daarom wil hij zoekmachines als Google en Bing de toegang tot zijn kranten beperken. Ook wil hij dat mensen weer gaan betalen voor nieuws, nu veel mensen het nieuws gratis online lezen. De iPad zou daar mogelijkheden voor bieden.


Murdoch die onder andere de kranten The Wall Street Journal en Times of London bezit, gaat de strijd met de zoekmachines aan. Kranten zouden er volgens hem voor moeten zorgen dat zoekmachines niet zomaar hun artikelen gratis kunnen verspreiden. The Wall Street Journal is daarom grotendeels alleen nog maar tegen betaling te lezen. The Times en Sunday Times, andere kranten van Murdoch, zullen vanaf juni alleen nog maar tegen betaling te lezen zijn.iPad als redder van de kranten


Alle Amerikaanse kranten zouden volgens Murdoch alleen nog maar tegen betaling online leesbaar mogen zijn. Murdoch wil de gewoonte van het gratis online nieuws lezen veranderen. "Als consumenten nergens anders heen kunnen, zullen ze wel moeten betalen." Ook zegt hij dat dit tegen een redelijke prijs kan, wanneer er voor alle online kranten betaald moet worden. De iPad zou hier uitkomst voor bieden. De krantenindustrie zou met behulp van de iPad toch in het digitale tijdperk voort kunnen leven volgens Murdoch. Murdoch die de iPad een geweldig apparaat vindt, zegt: "Wanneer er minder kranten zijn en meer van die apparaten, zou het best de redding van de krantenindustrie kunnen zijn."

Zie ook:
> Einde gratis Google Nieuws?
> Bing steunt kranten in strijd tegen Google
> Murdoch wil Google van eigen sites weren
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->