Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Apr '10 - + 0 - 0 Google Mobile weer beschikbaar in China


Google zegt dat haar mobiele diensten in China weer bijna volledig beschikbaar zijn. Af en toe worden er nog wel een aantal functies geblokkeerd door de overheid. Afgelopen week blokkeerde de Chinese overheid nog bijna alle toegang tot mobiele diensten van Google. Ook reguliere diensten op internet zoals de zoekmachine van Google zijn geblokkeerd. Google.cn linkt dan ook nog steeds door naar Google.com.hk.


Deze verandering zou kunnen wijzen op een versoepeling van de spanningen tussen Google en China. Voor de Chinese Smartphone gebruikers is dit goed nieuws. Afgelopen week werden allerlei diensten van Google zoals YouTube; Picasa; Maps en de zoekmachine door de Chinese overheid geblokkeerd. Nu hebben de Chinezen weer toegang tot de meeste functies van Google. In deze lijst is te zien welke functies het in China wl en net doen. Het populaire YouTube is echter nog steeds geblokkeerd.Nog weinig verbetering in relatie Google - China


Omdat in Hong Kong het recht van vrije meningsuiting geldt, kan China Google niet verplichten om daar zoekresultaten te censureren. Nadat China twee weken geleden de zoekmachine van Google in het land afsloot, besloot Google haar activiteiten naar Hong Kong te verplaatsen. Wanneer je Google.cn op je browser intypt wordt je doorgelinkt naar Google.com.hk. Dit zal voorlopig nog wel zo blijven omdat Google niet van plan is om zoekresultaten te censureren. Dit wil China echter wel en daarom heeft het de zoekmachine van Google geblokkeerd. Het betreft termen zoals het Tiananmen-plein en de Dalai Lama, die in China taboe zijn.

Zie ook:
> China treitert Google
> Google Hongkong gecensureerd door China
> BREAKING: Google China is gesloten
> Vertrek Google uit China, so what?
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->