Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

08 Apr '10 - + 0 - 0 Google aangeklaagd door fotografen wegens Books


In de Verenigde Staten hebben fotografen en andere artiesten zoals tekenaars Google aangeklaagd wegens copyrightschendingen in Google Books. Books is een dienst van Google om tekst van gescande boeken te doorzoeken op bepaalde zoektermen.


Google heeft copyrightschendingen geschonden doordat ze zonder toestemming foto's en ontwerpen voor covers heeft ingescand en op internet heeft gezet. Google Books ligt al sinds het begin onder vuur. Hiervoor hadden ook Amerikaanse schrijvers en uitgevers Google aangeklaagd wegens auteursrechten.Het internetbedrijf wacht momenteel nog op een uitspraak over een overeenkomst waarin zaken worden geregeld, zoals auteursrechten en vergoedingen. In die overeenkomst zou Google de fotografen en artiesten 125 miljoen betalen voor de rechten om de boeken via internet beschikbaar te stellen. Echter, het ministerie van Justitie moet deze overeenkomst nog goedkeuren.

Ook doet het ministerie van Justitie een onderzoek naar de machtspositie van Google. Er wordt onderzocht of Google geen monopoliepositie zou verwerven op het gebied van digitale boeken.
Al 1 Googley reactie:

Ik klaag ze gewoon aan 1200 euro, Per foto, Per dag.
Naast modellen(Personen) dit ook kunnen doen. Wat denkt google wel ? Stupid yankees

Theo - 08 April '10 - 16:31


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->