Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

07 Apr '10 - + 0 - 0 Google Buzz: reset privacyinstellingen


De privacyinstellingen van Google Buzz zijn gereset nadat Google felle kritiek op het gebrek aan privacy had gekregen. Google Buzz gebruikers moeten hun privacyinstellingen opnieuw bevestigen bij het volgend bezoek van de site.


Google Buzz is een social netwerk dienst waarmee gebruikers korte tekst berichten kunnen plaatsen, om te laten weten wat ze aan het doen zijn. Buzz kreeg bij de lancering in februari veel kritiek van privacybeschermers. De kritiek ging onder andere over dat gebruikers die Buzz voor het eerst activeren, direct worden gekoppeld aan hun mail- en chatcontacten in Google Gmail. Hierdoor waren alle contacten van Gmail gebruikers in het openbaar blootgesteld.Google Buzz aanpassing en reset


Door de felle kritieken heeft Google de instellingen voor Buzz aangepast. In de aanpassing worden alleen nog suggesties gedaan voor contacten, in plaats van die automatisch toe te voegen. Sinds 5 april krijgen Buzz gebruikers een scherm te zien waarop al hun huidige privacyinstellingen worden opgesomd, waaronder wie ze volgen en door wie ze gevolgd worden. Deze instellingen kunnen gebruikers naar wens aanpassen en goedkeuren.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->