Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Apr '10 - + 0 - 0 Google Android loopt in op Apple iPhone


Volgens ComScore is Google's Android besturingssysteem gestegen tot 9% marktaandeel in de markt voor Smartphones. Deze groei werd gestimuleerd door de sterke verkoop van de Motorola Droid van Verizon Wireless. Het gebruik van Smartphones is van december 2009 tot februari 2010 gestegen met 21%. Er zijn in de Verenigde Staten nu 45,5 miljoen gebruikers van Smartphone toestellen. Veel van deze toestellen worden gebruikt voor Facebook en Twitter maakt ComScore bekend.


Google's besturingssysteem Android is de voornaamste winnaar bij de groei in Smartphone markt. Nadat ze van september 2009 tot en met november 2009, nog maar 3.8% marktaandeel hadden, stegen ze nu naar 9%. De winst van 5.2 procentpunt wordt voornamelijk veroorzaakt door de succesvolle lancering van de Motorola Droid in november. Ontwikkelaar Verizon zorgde er met een marketingcampagne van 100 miljoen dollar voor dat er tijdens de feestdagen honderdduizenden Droid's verkocht werden.Ondanks de grote groei van Android, is RIM, ontwikkelaar van de BlackBerry, nog veruit de grootste op de Smartphone-markt met 42%. Gevolgd door Apple's iPhone en Microsoft Windows Mobile met respectievelijk 25,4% en 15%. Microsoft verloor 4% marktaandeel, en ook Palm zakt van 7.2% tot 5.4% over dezelfde periode.

Sociaal netwerken populair


Social network sites zoals Facebook en Twitter zijn populair op telefoons. Zo stelde ComScore vast dat 18.4% van de abonnees gebruik maakte van deze social network sites. Dit is een stijging van 15% ten opzichte van de periode september tot november.

"In 2011 meer Smartphones dan 'gewone' telefoons"


De populariteit van de Smartphones stijgt enorm. Zo verwacht Roger Entner, analist bij Nielsen, dat er eind 2011 meer Smartphones zijn, dan dat er 'normale' mobiele telefoons zijn. In de enquête die Entner gehouden heeft onder mensen die het afgelopen half jaar een nieuwe telefoon hebben gekocht, geeft 45% aan dat het volgende toestel een Smartphone zal zijn.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->