Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

06 Apr '10 - + 0 - 0 Apple iPad 'apps' bedreigen machtspositie Google


De verkoop van de Apple iPad, die sinds kort in de winkels ligt, kent een goede start. Dit kan de dominante positie van Google bedreigen, dat al jarenlang de grootste is. Net als de iPhone wordt de iPad ondersteund door duizenden applicaties waarmee gebruikers in staat worden gesteld nieuwsberichten te lezen, te netwerken met vrienden en online spelletjes te spelen.


Het gebruik van deze 'apps' brengt een grote verandering te weeg. Mensen maken steeds meer gebruik van internet op hun mobiele apparaten, in plaats van dat ze naar een computer gaan om daar iets op het internet op te zoeken. Dit is nadelig voor Google, want elke minuut die aan een applicatie op bijvoorbeeld de iPad gespendeerd wordt, is een minuut minder die wordt besteed aan het surfen op het web, waar vaak gebruik wordt gemaakt van Google's zoekmachine.

Record verkoop iPad


Alleen afgelopen zaterdag werden er al 300.000 iPad's verkocht. Volgens het onderzoeksbureau iSuppli zullen er dit jaar 1.7 miljoen iPad's verkocht worden. De mobiele applicaties voor de iPad en iPhone blijven populairder worden. Zo zijn er meer dan 150.000 downloadbare applicaties voor de iPhone en iPod Touch. Voor de iPad waren bij lancering al 1.000 beschikbare applicaties, waaronder applicaties van The New York Times en eBay.

Browsers blijven toonaangevend


Google blijft natuurlijk de onbetwiste nummer 1 op het gebied van zoekmachines. Onder andere het Engelse bedrijf Taptu, verwacht toch dat het mobiele web gedomineerd wordt door browsers, in plaats van applicaties die gericht zijn gemaakt voor een telefoon of tablet. HTML 5, waar langzamerhand naar wordt overgestapt, zou daar aan bijdragen.


Al 1 Googley reactie:

Web apps zullen het uiteindelijk winnen van native apps, alhoewel de eerste cross native app al is opgedoken!

Dries bultynck () (link) - 07 April '10 - 12:45


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->