Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

02 Apr '10 - + 0 - 0 Google Chrome met Flash tegen Apple


Google gaat haar browser Google Chrome dan wel haar besturingssysteem Chrome OS voorzien van Adobe Flash. Steve Jobs, topman van Apple, heeft besloten om de iPad niet van Flash te voorzien. Hoewel Flash een goede technologie is, is Jobs erg tegen het programma. Hij wil ontwikkelaars dwingen om over te stappen op HMTL5. Daarom zoekt Adobe haar heil bij Google, dat Flash wel wil integreren op haar systemen.


Adobe zegt het volgende over de samenwerking met Google, "de vijand van mijn vijand is mijn vriend." Samen met Google zorgen ze ervoor dat Google Chrome of Chrome OS (welke is nog niet officieel bekend gemaakt) Flash wel kan laten draaien. De relatie met Apple en Adobe komt hiermee nu ook op scherp te staan. Als Steve Jobs echter iets in zijn hoofd heeft, houdt hij zich daar ook aan. Zo wil hij ook geen geen tweede knop op de muis en geen extra poorten op de iPad. Eerder besloot Jobs ook al om met de iPhone van Adobe Flash af te zien. HMTL5 waarvan Jobs graag wil dat ontwikkelaars daar op overstappen, is echter geen vervanger van Flash. Flash heeft namelijk tools die HMTL5 niet heeft, en andersom is dat ook het geval.

De relatie tussen Google en Apple is ook niet al te best. Zeker nu Google's besturingssysteem Android, marktaandeel aan het winnen is op de iPhone. Apple en Google hebben in het verleden al meerdere conflicten uitgevochten. Nu heeft Google dus een partner tegen Apple. Naar verwachting wordt de overeenkomst tussen Adobe en Google vandaag bekend gemaakt.


2 Googley reacties!:

de vijand van mijn vijand is mijn vriend?

e-prime lisrel software () (link) - 02 April '10 - 10:26

Ja, De vijand (Google) van mijn vijand (Apple) is mijn vriend.

Omdat google vijand is van apple vanwege Android en dergelijke is het de vriend van Adobe, omdat die wel flash wilt gebruiken.

Johan - 02 April '10 - 16:42


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->