Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

31 Mrt '10 - + 0 - 0 China treitert Google


China heeft een deel van de mobiele diensten van Google sind zondag geblokkeerd. Of de blokkade iets te maken heeft met het conflict tussen Google en de Chinese overheid over censuur is nog niet bekend. Ook Google's Hongkongse zoekmachine wordt gecensureerd in China.


Volgens Google zijn haar mobiele diensten in China sinds zondag gedeeltelijk geblokkeerd. Het is nog niet bekend waarom deze diensten zijn geblokkeerd. Mensen met smartphones kunnen door de blokkade niet op Google's zoekmachine en Google maps komen. Ook Youtube, Google Docs, Google Groups en Google Picasa zijn gedeeltelijk geblokkeerd.Vorige maand heeft Google besloten haar zoekresultaten in China niet te filteren en Chinese gebruikers door te verwijzen naar Google Hong Kong. Volgens The Wall Street Journal en The Daily Telegraph zijn bijna alle zoekopdrachten in veel grote steden geblokkeerd. De blokkade maakt het voor internetgebruikers die Google in China trouw zijn gebleven minder aantrekkelijk om hiervan gebruik te blijven maken.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->