Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Mrt '10 - + 0 - 0 Federal Trade Commission onderzoekt klachten Google Buzz


De elf Amerikaanse wetgevers dringen Federal Trade Commission (FTC) aan om de klachten over de privacyschending van Google Buzz te onderzoeken.


De vertegenwoordigers, bestaande uit zes Democraten en vijf Republikeinen, verklaren in hun brief dat bij de lancering van Google Buzz prive-gegevens in het openbaar werden blootgesteld. In de oorspronkelijke publieke versie van Google Buzz zou het programma een lijst van Gmail contacten, met daarin gegevens van e-mail en chat, hebben samengesteld.Google Buzz kreeg hierdoor veel kritiek en werd gevraagd om een aantal wijzigingen in de opties aan te brengen. Het Electronic Privacy Information Center heeft een klacht ingediend bij de FTC in februari. In maart had FTC commissaris Pamela Jones Harbour, kritiek op Google over hoe Buzz werd gelanceerd. Er waren veel klachten van Gmail gebruikers. Google heeft hiervoor binnen een paar dagen wijzigingen aangebracht in Buzz.

Google gaf als commentaar: "Gebruikerstransparantie en controle zijn erg belangrijk voor ons. We beoordelen onze producten en diensten grondig voordat we ze lanceren. Toen we realiseerden dat we onze gebruikers ontevreden hadden gemaakt, hebben we snel ingegrepen om verbeteringen in te brengen."

Ook wilden de vertegenwoordigers weten of Google plannen heeft om haar Gmail privacy-beleid te herzien voordat gebruikers hun informatie delen. Ze zijn ook bezorgd dat Google Buzz kinderen in gevaar kan brengen. In een geval had een 9-jarig meisje per ongeluk haar contactlijst in Gmail gedeeld met een persoon die "seksuele intenties" heeft. Vertegenwoordigers willen ook weten of Google de persoonlijke gegevens heeft verzameld via Google Buzz om te gebruiken voor gerichte reclame. Verder vroegen de vertegenwoordigers zich af hoe de overname van mobiele reclamebureau AdMob invloed zou kunnen hebben op privacy van de consument.
4 Googley reacties!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->