Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

30 Mrt '10 - + 0 - 0 1.100 gemeenten willen Google's supersnelle internet


Google is bezig met de ontwikkeling van supersnel internet. Dit breedband-netwerk gaat een plaats in Amerika van 1 gigabit per seconde internet voorzien. Volgens Google is dit 100 keer sneller dan het huidige internet. In Amerika is er veel animo voor dit project, zo zijn er maar liefst 1.100 gemeenten die zich hebben aangemeld voor het supersnelle internet.


Google liet op haar weblog weten dat het voor het einde van het jaar 1 of 2 plaatsen uitkiest om haar supersnelle internet te testen. Enkele honderdduizenden huishoudens zullen dan aangesloten worden op het glasvezelnetwerk. De oproep van Google aan gemeenten om zich aan te bieden voor het 1 GB p/s internet, heeft veel aanmeldingen opgeleverd. Naast de ruim 1.100 gemeenten die zich hebben aangemeld, zijn er ruim 194.000 consumenten die graag gebruik willen maken van het supersnelle internet.

Gemeenten gaan tot het uiterste


Veel gemeenten wil ver gaan om Google's glasvezelnetwerk naar hun stad te lokken. Zo veranderde Topeka haar naam in Google gedurende de maand maart. Meer daarover leest u hier. Zelfs in de laatste uren voordat de aanmelding gesloten werd hebben zich nog honderden gemeenten aangemeld. In het onderstaand overzicht ziet u waar de meeste aanmeldingen vandaan komen.Ook Cisco komt met 1 GB p/s aansluiting


Niet alleen Google gaat met het glasvezelnetwerk testen. Ook Cisco heeft die plannen. In samenwerking met grote Amerikaanse telecombedrijven zoals Comcast, T&T en Verizon wil ook Cisco Amerika van supersnel internet gaan voorzien. Tot op heden is de gemiddelde internet snelheid van Amerikanen een stuk lager dan die van Europeanen.

Zie ook:
> Nieuwe stad in Kansas: Google
> Google ontwikkelt supersnel internet
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->