Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

29 Mrt '10 - + 0 - 0 Apple iAd beconcurreert Google's mobiele advertenties


Apple gaat een mobiel advertentieplatform openen, genaamd iAd. Dit wordt bekend gemaakt door Mediapost. Hiermee wil Apple de concurrentiestrijd met Google aan gaan. Met iAd gaat Apple gepersonaliseerde advertenties op telefoons aanbieden.


Apple-topman Steve Jobs noemt de ontwikkeling van iAd "revolutionair" en ziet het als de volgende grote stap. Insiders zeggen dat de ontwikkeling van iAd net zo belangrijk is als de introductie van de iPod, iTunes en de iPhone. Naar verluid wordt het systeem 7 april uitgebracht. Dit zou kunnen betekenen dat er een link is met de iPad, die vier dagen eerder uitgebracht wordt. Apple heeft de ontwikkeling van iAd vooralsnog niet bevestigd.Het mobiele-advertentiebedrijf Quattro Wireless is mogelijk de ontwikkelaar van iAd. Quattro werd in januari voor 275 miljoen dollar overgenomen door Apple. Hiermee werd al duidelijk dat Apple zich op mobiel adverteren wil gaan richten. Zo willen ze de concurrentie aan gaan met Google, 's werelds grootste mobiele adverteerder. Google nam op haar beurt AdMob over, een grote speler in het online adverteren. Met deze overname was 750 miljoen dollar gemoeid.

Details van iAd zijn nog niet bekend. Wel beschikken Apple en Google over veel persoonsgegevens, waarop de advertenties afgesteld kunnen worden. Zo heeft Apple 200.000 mobiele programma's, apps, voor de iPhone gebruikers. Hierdoor komen ze veel te weten van de consument. Google weet op haar beurt veel van gebruikers door de zoekopdrachten die in Google's zoekmachine ingevoerd worden en door haar andere online diensten zoals Gmail. Mobiel adverteren is tot op heden geen grote markt. Volgens PricewaterhouseCoopers gaat er in Nederland 28 miljoen euro in om. iAd zou in de toekomst een mogelijke concurrent van Google AdWords kunnen worden, nu de wereld over stapt naar internet op mobiele telefoons en tablet pc's. Dit zou goed kunnen zijn voor adverteerders, aangezien Google nu wordt gezien als een monopolist op de mobiele advertentie markt en dus zelf de prijzen bepaalt.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->