Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Mrt '10 - + 0 - 0 Motorola vervangt Google zoekmachine met Bing in China


Motorola heeft Google's zoekmachine laten vallen op haar Android mobiele toestellen. Motorola heeft in plaats hiervan Microsoft Bing als zoekmachine voorgedragen. Ook wil het bedrijf Baidu als optie toevoegen op Android mobiele toestellen.


Volgens BusinessWeek besluit Motorola Google's zoekmachine te laten vallen op haar Zhishang mobiele toestel. De Zhishang is gebaseerd op het Google Android besturingssysteem en werd verkocht in China via China Telecom Corp. "Als je partner bent met Google in China, zal je bedrijfsplanning in elkaar vallen. Je moet nieuwe partners vinden", zei Bertram Lai, hoofd van CIMB-GK Securities in Hong Kong. Motorola zal de zoekmachine van Google vervangen met die van Microsoft Bing en als optie de Chinese zoekmachine Baidu.Een andere telecom bedrijf in China, China Unicom, blijkt ook op zoek te zijn naar een andere zoekmachine om Google te vervangen op Android toestellen. Het bedrijf werkt alleen met bedrijven die zich houden aan de Chinese wet. Deze telecom bedrijven besluiten om uit de buurt van de zoekmachine van Google technologie te blijven.

Ook andere Chinees-gebaseerde telecom bedrijven zoals Thetom.com Web Portal zijn ook afgestapt van de zoekmachine Google. Dit is goed nieuws voor andere zoekmachines, met name Microsoft Bing en Baidu. Google zou een daling van winst en marktaandeel kunnen riskeren als het conflict tussen Google en China over het censuur onopgelost blijft.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->