Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

26 Mrt '10 - + 0 - 0 Dell na Google & GoDaddy ook weg uit China


De volgende klap in het bedrijfsleven van China heeft zich aangediend. Nadat Google en GoDaddy eerder deze week uit het land vertrokken, besloot Dell vandaag dit voorbeeld te volgen. De computerfabrikant heeft aangekondigd dat het 25 Miljard dollar aan activiteiten van China naar India gaat verplaatsen.


Volgens berichten van de Indiase krant Hindustan Times, heeft Michael Dell, voorzitter van Dell, de Indiase premier Manmohan Singh verzekerd dat Dell 25 Miljard dollar aan activiteiten verhuist naar India. Naar verluidt zei Dell dat ze op zoek zijn naar een veiligere omgeving met een klimaat dat bevorderlijk is voor het bedrijfsleven. Dell zal echter geen nieuwkomer in India zijn, ze beschikken al over een kantoor in India en ze verwachten dat de verhuizing naar het land meer werk op zal leveren.

Wat doet de Chinese overheid?


GoDaddy is 's werelds grootste aanbieder van web-domeinen. Ze besloten China te verlaten vanwege de scherpe wetten die de Chinese overheid websites wil opleggen. Google verliet het land vanwege de censuur die aan haar zoekmachine en aan haar filmpjes website, YouTube, werd opgelegd. Dell is de volgende die het land verlaat. Dit is slecht nieuws voor China omdat het al het 3e grote bedrijf is dat besluit het land te verlaten, in een bedrijfstak waar het censureren al zwaar onder vuur ligt. Daarom is het niet ondenkbaar dat er meer bedrijven zijn die uit China zullen vertrekken. De overheid heeft een cruciale rol in dit geheel, zullen ze bedrijven meer vrijheid geven, of houden ze voet bij stuk?


Zie ook:
> 'Internet oorlog tussen Amerika en China'
> Google Hong Kong gecensureerd door China
> Breaking: Google China is gesloten
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->