Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mrt '10 - + 0 - 0 'Internet oorlog tussen Amerika en China'


Dankzij de recente gebeurtenissen tussen Google en de Chinese overheid lijkt een ware internet oorlog tussen Amerika en China te ontstaan. Deze week verplaatste Google haar zoekmachine van China van Google.cn naar Google Hong Kong (Google.com.hk), omdat Google daar niet verplicht is aan de Chinese censuur. China wil de censuur nu ook aan Google.com.hk opleggen.


's Werelds grootste aanbieder van internet domeinen, GoDaddy, heeft besloten om zich ook terug te trekken uit China. Dit doen ze vanwege de nieuwe scherpe wetten die China gaat stellen aan websites. Zo moeten alle website eigenaars allerlei gegevens prijsgeven aan de Chinese overheid. GoDaddy heeft overigens wel de intentie om in de toekomst weer .cn domeinen te gaan verkopen.

De gevolgen van de verhuizing van Google.cn naar Google.com.hk zullen een grote nasleep hebben voor de relatie tussen Amerika en China. Na de aanscherping van de regels bestaat de mogelijkheid dat er meer bedrijven zijn die zich terug willen trekken uit China. Op dit moment censureert China zelf zoveel mogelijk 'ongewenste' resultaten uit Google Hong Kong. Het is afwachten wat de volgende zet in dit steekspel wordt.


Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->