Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

25 Mrt '10 - + 0 - 0 Google Buzz & Microsoft OfficeTalk: "Twitter" voor bedrijven


Google en Microsoft zijn beide druk bezig met het ontwikkelen van een microblog dienst zoals Twitter met het verschil dat deze diensten gericht zijn op het bedrijfsleven. Microsoft komt met OfficeTalk en Google komt met een versie van Google Buzz voor bedrijven.


Google heeft een soortgelijke Twitter dienst voor bedrijven met Google Buzz. De zoekgigant heeft deze dienst enige tijd getest met haar werknemers. Ook stelt Google met de dienst bedrijven de mogelijkheid om hun eigen versie van Buzz te hosten.

Ook is het idee van OfficeTalk ongeveer gelijk aan dat van Twitter. Het is een applicatie waarbij werknemers berichten kunnen plaatsen, die vervolgens door iedereen binnen hetzelfde bedrijf gelezen kunnen worden. Microsoft heeft OfficeTalk ontwikkeld en getest met het Office Labs team. Ook is Microsoft van plan om de dienst aan externe bedrijven aan te bieden.Het Twitter-actige concept kan de communicatie binnen een bedrijf verbeteren, volgens Google en Microsoft. De bedrijven menen dat op deze manier een directeur beter inzicht zou hebben in wat er intern gebeurt. Deze twee diensten zullen waarschijnlijk worden geconfronteerd met concurrentie van Yammer en natuurlijk Twitter. Er is al een indicatie aangegeven dat Google Buzz over een paar maanden voor bedrijven beschikbaar is. Maar voor Microsoft OfficeTalk is het nog niet bekend.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->