Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

24 Mrt '10 - + 0 - 0 Google Hongkong gecensureerd door China


De verhuizing van Google zoekmachine naar Hongkong wekt irritatie op bij de Chinezen. China noemt de actie van Google 'totaal verkeerd' en beschuldigt Google ervan haar beloftes niet na te komen. China wil de toegang tot de zoekmachine van Google in Hongkong beperken en zijn er waarschijnlijk ook in geslaagd.


Twee maanden geleden had Google gedreigd de zoekmachine in China stop zetten vanwege censuur. Maar Google heeft besloten om het domein Google.cn door te sturen naar de Hongkong, waar ze niet wettelijk verplicht is aan censuur. Het bedrijf liet toen echter al weten dat het mogelijk was dat China de toegang tot Google.com.hk zou beperken. Het is onduidelijk of Google heeft overlegd met de Chinese regering over de stap om de zoekmachine te verplaatsen naar Hongkong.Internetgebruikers in China kregen bepaalde controversiŽle informatie niet te zien omdat zoekopdrachten werden geblokkeerd. Ook bij het aanklikken van bepaalde links werd de toegang geweigerd. Er komt een melding tevoorschijn dat de webpagina niet kan worden getoond. Het is nog steeds niet mogelijk voor de Chinese internetgebruikers informatie te zoeken die de Chinese regering haar bevolking liever niet wil geven.

Door de verhuizing van Google voerden de Chinese staatsmedia kritiek op Google met een gecoŲrdineerde aanval. De reden hiervoor is om de publieke opinie tegen de Google te keren. Toch lijken de Chinese internetters verbijsterd te zijn door de beslissing van Google. Er zijn veel Chinezen die bewondering hadden voor de strijd van Google tegen het censuur.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->