Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

23 Mrt '10 - + 0 - 0 Maffiawijk Napels niet in Google Street View


Een aantal levensgevaarlijke straten in de maffiawijk Scampia in Napels zijn niet te bekijken in Google Street View. De reden hiervoor is volgens Google dat de straten te smal zijn. Een aantal belangrijke doorgangswegen zijn wel meegenomen.


Volgens de Italiaanse krant Corriere Della Sera werd de zijstraten van Scampia niet gefotografeerd door de camera’s van Google Street View. Deze kleine straatjes zijn berucht om de drugshandel en geweldmisdrijven. Enkele jaren geleden werd in deze wijk de maffiafilm "Gomorra" opgenomen. De aangrenzende hoofdwegen zijn wel te zien op Google Street View.Volgens Google is het ontbreken van deze wegen te verklaren doordat deze te nauw zouden zijn voor de fotowagen van Google. Dit is echter niet het geval in Scampia, aangezien de straten tot de breedste in Napels behoren. In Amsterdam hebben de Wallen ook zijstraten. Bovendien zijn er in Europa speciale fietsen ingezet om moeilijk toegankelijke gebieden te fotograferen.

In Nederland kan men een gedetailleerde rondrit in Kamp Vinkenslag, een beruchte woonwagenkamp, krijgen via Google Street View.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->