Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

22 Mrt '10 - + 0 - 0 Vertrek Google uit China, so what?


De meeste Chinezen zijn niet lovend over Google. Op de speculaties over het mogelijke vertrek van Google uit China hebben de Chinezen een duidelijk antwoord: so what? Of liever: opschieten! Deze reacties komen nadat afgelopen week bekend werd gemaakt dat Google mogelijk op 10 april zou vertrekken uit het land.


Twee maanden geleden maakte Google bekend dat ze zich niet langer aan de Chinese censuur ging houden, zelfs niet als dit zou betekenen dat Google.cn afgesloten moest worden. Sommige Chinese internet-gebruikers en kranten hopen dat het bedrijf uit China vertrekt. Ondanks alle klachten, blijft Google populair onder de hoogopgeleide Chinezen."China probeert censuur te rechtvaardigen"


Joseph Cheng, een professor aan de universiteit van Hong Kong, zei dat de heersende communistische partij van China te nationalistisch is. "De kritiek op culturele export, of cultureel imperialisme, is een soort van verdediging die de Chinese censuur zou moeten rechtvaardigen," zegt Cheng. Als tegenargument zullen de Chinese autoriteiten zeggen dat het alleen een commercieel geschil is.


80% van de Chinezen zegt dat Google mag vertrekken


The Global Times heeft een online enquête in China gehouden, hieruit blijkt dat 80% van de Chinezen het niet kan schelen of Google uit het land vertrekt. China heeft wereldwijd de grootste internet community met 384 miljoen internet-gebruikers. Op dit moment onderzoekt de Amerikaanse regering of het juridische stappen kan nemen tegen de Chinese censuur.

Zie ook:
> 'Google vertrekt 10 april uit China'
> Vertrek Google uit China vrijwel zeker
> 'Google stopt met censureren in China'
> China: Google moet zich aan de wet houden
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->