Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

19 Mrt '10 - + 0 - 0 'Google vertrekt 10 april uit China'


Een Chinese zakenkrant meldt dat Google aanstaande maandag bekend gaat maken dat het bedrijf uit China vertrekt op 10 april. Dit zou de krant te weten zijn gekomen na een gesprek met een anonieme werknemer van Google China.


De beslissing om China te verlaten zou niet als een verrassing komen. De Chinese overheid blijft Google verplichten om zoekresultaten te censureren. Zo moeten pornografische en politiek-gevoelige resultaten gecensureerd blijven. Google wil echter stoppen met het censureren van deze resultaten. De Chinese overheid waarschuwde echter dat er maatregelen zullen volgen als Google zich niet aan de wet houdt.Google houdt er rekening mee dat het alle activiteiten in China zal moeten staken. Het bedrijf is namelijk bang dat China alle activiteiten van Google in het land wil afsluiten. Eric Schmidt liet vorige week nog weten dat Google goede hoop had om een ongecensureerde zoekmachine in China aan te bieden. Van deze hoop lijkt echter weinig meer over na het geruzie van Google en China.

Zie ook:
> Vertrek Google uit China vrijwel zeker
> 'Google stopt met censureren in China'
> China: Google moet zich aan de wet houden
Al 1 Googley reactie:

Hmm interessante ontwikkelingen. Eerlijk gezegd had ik niet gedacht dat ze echt de knoop door zouden hakken en echt weg te gaan!

Steven van Vessum () (link) - 19 Maart '10 - 16:05


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->