Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

16 Mrt '10 - + 0 - 0 Facebook meer bezoekers dan Google


Facebook is eind vorige week de meest bezochte website en heeft hiermee Google ingehaald op verkeer. Uit de gegevens van de data-provider Hitwise blijkt dat eind vorige week Facebook de best bezochte website is vr Google.


Volgens Hitwise steeg het verkeer van Facebook's met 185% afgelopen week ten opzichte van dezelfde week in 2009, terwijl het verkeer van Google met 9% steeg. Verder heeft ComScore gemeld dat de zoekopdrachten via Facebook in de VS in februari 2010 groeide met 10% naar 436 miljoen. Dat is 85 miljoen meer dan in de december 2009 met 351 miljoen zoekopdrachten. Experts verwachten dat adverteerders en bedrijven via Facebook meer mensen kunnen bereiken.Het is Facebook een paar keer eerder gelukt om Google in te halen op verkeer. Dit is gebeurd op individuele dagen zoals 1e kerstdag, 2e kerstdag en oud en nieuw. Ook tijdens de Presidents Day in de VS dit jaar lukte het Facebook om meer bezoeken dan Google te genereren. Insiders zeggen dat via Facebook meer mensen bereikt kunnen worden dan via Google. Volgens Hitwise zijn zowel Facebook als Google goed voor 14% van al het Amerikaanse internetverkeer.

Dat Facebook meer verkeer binnen krijgt dan Google, is een grote bedreiging voor Google. Google dat al jarenlang de grootste is, verkrijgt haar inkomsten voor 98% uit advertenties. Aangezien adverteerders altijd naar de website met het grootste bereik gaan om te adverteren, kan dit een fikse streep door de rekening van Google worden. Dit kan weer als gevolg hebben dat de waarde van Google's aandelen gaan dalen.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->