Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

15 Mrt '10 - + 0 - 0 Protest Google Street View neemt toe door naakte kleuter


Het protest tegen Google Street View neemt toe vanwege een foto van een naakt blond jongetje. Volgens de privacy-organisaties hebben pedofielen nu een nieuwe methode om slachtoffers te vinden. Als foto’s met prostituees en geslachtsdelen voorbij komen op Google Street View dan staan privacy-organisaties meteen klaar om te roepen dat Google fout zit. En nu ligt het nog gevoeliger in het geval van een naakte kleuter.


Dit weekend werd in Engeland bekend dat in Google Street View een foto te zien is van een naakt blond jongetje van ongeveer 4 of 5 jaar die nog niet met zijn broek dicht uit een openbaar toilet was gekomen. De foto was gisteren online bij een update van de Google Street View. De foto met het naakte jongetje is inmiddels verwijderd door Google. De zoekgigant heeft gelijk excuses aangeboden voor de veroorzaakte ongerustheid.Voorheen kwam Google Street View in opspraak vanwege foto's van een naakte peuter en mensen die zichtbaar waren terwijl ze een seksshop bezochten. Zulke foto's zouden het imago van Google kunnen beschadigen. Google zal vooraf moeten waarschuwen als de camera-auto’s in een dorp of stad verschijnen. Ook mag Google de foto’s niet langer dan een half jaar bewaren. Het protest neemt de laatste maanden steeds toe, mede door de eisen van de Europese Unie. Die wil dat Google meer maatregelen neemt om privacyschendingen van Street View tegen te gaan.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->