Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Mrt '10 - + 0 - 0 'Google stopt met censureren in China'


Google zou binnen enkele weken wel eens kunnen stoppen met het censureren van zoekresultaten in China, dit maken insiders bekend. Het bedrijf zal zich waarschijnlijk niet terug gaan trekken uit China. Volgens Google CEO, Eric Schmidt, wordt er op dit moment onderhandeld met China over de toekomst van Google in het land. "Er zal spoedig iets gaan gebeuren," zegt hij op een persconferentie in Abu Dhabi.


Het is de vraag of Google.cn kan blijven opereren in China, zonder resultaten te filteren. Daarnaast blijft het de vraag welke andere activiteiten ze nog kunnen uitvoeren in China. In januari maakte Google bekend dat ze met de Chinese overheid om de tafel wilde gaan zitten over de exploitatie van een ongecensureerde zoekmachine in China. Google is zich er echter wel van bewust dat dit het einde van Google in China zou kunnen zijn wanneer de overheid weigert.Sinds Sergey Brin zich is gaan bemoeien met de zaken in China loopt het voor Google een stuk voorspoediger. "Het is echter nog niet zo duidelijk als dat iedereen gehoopt had," zegt hij. Het lijkt aannemelijk dat Google afspraken gaat maken met verschillende ministeries om activiteiten in het land te kunnen blijven uitvoeren. Zelfs wanneer Google.cn gesloten wordt heeft het bedrijf nog verkoop, onderzoek en andere operaties zoals investeringen in Chinese bedrijven lopen.

'Google moet wachten tot 2012'


Het besluit om te stoppen met censureren is niet overal populair. Wang Chi, co-voorzitter van de US-China-beleid stichting zegt dat het besluit om te stoppen met het censureren beter uitgesteld kan worden tot 2012, wanneer er naar verwachting nieuwe leiders in China gekozen worden. Deze leiders kunnen milder zijn in de onderhandelingen, zegt hij. Momenteel mag Google geen pornografische en politiek-gevoelige resultaten tonen in Google.cn.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->