Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

12 Mrt '10 - + 0 - 0 Bijna 1.000.000 Italiaanse boeken gescand door Google


Google heeft bijna 1.000.000 oude Italiaanse boeken uit de nationale bibliotheken van Rome en Florence gescand. Dit hebben Google en het Italiaanse ministerie van cultuur woensdag aangekondigd. Klassieke boekwerken zijn gescand waaronder van de astronoom Galileo Galilei.


In een overeenkomst met Google heeft de Italiaanse overheid getekend voor het inscannen van de collecties van twee Italiaanse nationale bibliotheken. De inhoud van de boeken kan voor altijd bewaard worden, volgens Mario Resca van het ministerie. De boeken binnen de overeenkomst dateren voor 1868 en zijn vrij van auteursrechten. Deze boeken bevinden zich in 18e eeuwse wetenschappelijke werken maar ook literaire werken uit de 19e eeuw. Duizende boeken zijn in 1966 in Florence verloren gegaan door een overstroming.Galileo Galilei


De kosten voor het inscannen werden betaald door Google. Ook stelt Google de boeken gratis beschikbaar via Google Books. Google heeft miljoenen copyright gebaseerde boeken gedigitaliseerd en toegankelijk gemaakt. Vanwege boekenzoekmachine heeft Google jarenlang in een juridische strijd gelegen. Google heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de boekwerken op internet te zien zijn.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->