Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mrt '10 - + 0 - 0 Nieuw: fietsnavigatie in Google Maps


Voor San Francisco heeft Google Maps een fietsnavigatie toegevoegd waarbij de fiets als vervoermiddel kan worden geselecteerd. Mensen konden voorheen kiezen uit lopend, openbaar vervoer of auto. Google wil met de toevoeging mensen stimuleren om te gaan fietsen.


De fietsnavigatie is bedoeld voor mensen die naar hun werk willen fietsen of voor mensen die meer tijd willen spenderen buitenshuis. De navigatie helpt mensen met het vinden van een geschikte en efficiŽnte route.Volgens de Google Blog is de toevoeging van de fietsnavigatie de meest gevraagde uitbreiding in Google Maps. In Google Maps worden de fietsroutes aangegeven met groene stippellijntjes. Google wil zoveel mogelijk fietsroute gegevens verzamelen om hieruit efficiŽnte routes aan te bieden. Ook worden er berekeningen gedaan waarbij fietsroutes met steile heuvels worden vermeden. Verder zei Google dat de fietsers voorzichtig moeten zijn tijdens hun reis en dat ze melding moeten maken van ongeschikte routes.

De fietsnavigatie is nog in proefversie en is beperkt tot een aantal Amerikaanse steden. Het is nog niet bekend wanneer de optie voor Nederland beschikbaar is.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->