Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mrt '10 - + 0 - 0 Mexicaan Slim heeft meer geld dan Bill Gates


Oprichter van Microsoft, Bill Gates, is niet langer de rijkste persoon te aarde. De Mexicaan Carlos Slim is vanaf nu de rijkste. Het vermogen van Slim, eigenaar van het telecombedrijf Telmex, wordt geschat op een bedrag van 53,5 miljard dollar (40 miljard euro). Dit is een half miljard meer dan Gates, maakt het Amerikaanse zakenblad Forbes bekend.


Slim verdiende zijn geld mede door overheidsbedrijven op te kopen waar het niet goed mee ging. Daarnaast is Telmex de absolute marktleider op het gebied van telefonie en internet in Mexico. Op het gebied van telefonie heeft Telmex 80% van de markt in handen. De crisis heeft weinig invloed gehad op Slim, zo steeg het vermogen van Slim afgelopen jaar met 18,5 miljard dollar. Een woordvoerder zegt, "Slim is blijven investeren en nu betaalt zich dat uit."Eerste niet Amerikaan de rijkste sinds 1994


De Amerikaanse investeerder Warren Buffet is de derde man op de lijst. De voormalig nummer één heeft een geschat vermogen van 47 miljard dollar. Het is voor het eerst sinds 1994 dat er geen Amerikaan de rijkste van de wereld is. De rijkste uit Nederland blijft Charlene de Carvalho-Heineken. Ze staat op de 103e plaats met een vermogen van 7 miljard. Het is ook voor het eerst dat een Mexicaan de rijkste van de wereld is. Opvallend is dat hij nog steeds in een oude Mercedes rijdt.

Google en Apple doen nog niet mee


De oprichters van Google blijven voorlopig achter op de rijkste mensen ter aarde. Zo hebben Sergey Brin en Larry Page een vermogen van 17,5 miljard dollar per persoon, daarmee staan ze 24e. Apple topman Steve Jobs zit nog lang niet bij de rijkste van de wereld. Hij is nog niet terug te vinden bij de eerste 70. Voor een lijst van de 40 rijkste personen, klik hier.
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->