Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

11 Mrt '10 - + 0 - 0 China: Google moet zich aan de wet houden


Internetgigant Google moet zich aan de Chinese wet houden om actief te willen blijven in China, zegt Li Yizhong, minister van Industrie en Informatie Technologie in China. "Als Google haar werk in China wil voortzetten zal het de Chinese wet moeten naleven en de wil van de Chinese internetgebruikers moeten respecteren." Dit zegt de minister tijdens een ontmoeting over het jaarlijkse wetgevingsprogramma in de Great Hall of the People. Google heeft hier vooralsnog niet op gereageerd.


De minister weigerde te reageren op de vraag of de autoriteiten nog steeds in gesprek zijn over de internet restricties die Google in China heeft. "On this matter, Google knows it best itself," zegt Li Yizhong. Op 18 januari zei Google nog dat het de activiteiten in China zou staken, omdat ze niet onder de druk van de Chinese internet beperkingen willen staan.China blijft censureren


In januari zei Google dat het getroffen werd door cyberaanvallen vanuit China. Hierdoor wilde Google stoppen met het censureren van resultaten die van de Chinese overheid wel gecensureerd moeten zijn. Spoedig daarna zei Google dat het in gesprek wilde gaan met China om alsnog in het land actief te kunnen blijven. Op dit moment blijft Google.cn resultaten censureren voor politiek gevoelige termen zoals het Tiananmen-plein, de naam van het plein in Peking waar de regering in 1989 pro-democratische protesten afbrak.

Zie ook:
> 'Hackers van Google waren amateurs'
> Naast Google nog 100 andere bedrijven gehackt
> Chinese programmeur bekent aandeel in aanvallen Google
> China ontkent aanvallen op Google
> Hackers vallen Google aan vanuit scholen
> Google schakelt hulp NSA in tegen cyberattacks
Nog geen Googley reacties.. Reageer!:


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->