Jeroen.com | weblog | woordenboek | zoeken | contact
Google Weblog    
 

10 Mrt '10 - + 0 - 0 Nieuw: Google Apps Marketplace gelanceerd


Google heeft haar Google Apps Marketplace voor zakelijke software gelanceerd. Google Apps Marketplace is een online winkel waar ontwikkelaars hun applicaties kunnen aanbieden en verkopen aan Google Apps klanten. De applicaties worden zowel gratis als betaald aangeboden.


Met de Google Apps Marketplace hebben gebruikers van Google Apps de mogelijkheid om externe applicaties aan te kopen en boven op de Apps suite te draaien. Klanten kunnen profiteren van een grote aanbod applicaties. De online winkel biedt ontwikkelaars toegang tot meer dan 25 miljoen Google Apps gebruikers, waarvan ongeveer 2 miljoen afkomstig zijn van bedrijven.

De applicaties gebruiken open standaarden zoals OpenID en OAuth. Hierdoor krijgen gebruikers toegang tot de applicaties zonder in te loggen in iedere. Ook hoeven gebruikers geen zorgen meer te maken over software-updates.


Google wil met de lancering van de Google Apps Marketplace maximale functionaliteit en gebruiksgemak aanbieden voor haar klanten. Verder wil Google aangeven dat zij serieuze inspanningen levert om zakelijke gebruikers ervan te overtuigen dat web gebaseerde toepassingen geschikt zijn voor bedrijven. Deze toepassingen zijn goedkoper dan desktopsoftware: Google wil hiermee de competitie aangaan met Microsoft. Ook wil Google aangeven dat het internet de softwareontwikkelomgeving van de toekomst is. Ontwikkelaars krijgen de kans om hun de applicaties online bij een grote groep nieuwe gebruikers onder de aandacht brengen.
Al 1 Googley reactie:

Leuk artikel. Google Apps Marketplace de volgende iTunes store?

Philippe Creytens () (link) - 21 Maart '10 - 23:55


DISABLED BECAUSE OF COMMENT SPAM submit3 . php#message" id="form">
Naam:  
Persoonlijke info onthouden?

Email:
URL:
Reactie:Emoticons / Textile


Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.
--> -->